چگونه یک سایت اینترنتی داشته باشم؟

در این مقاله قصد داریم به شکل ساده توضیح دهیم که برای داشتن یک سایت اینترنتی باید چکار کنیم؟ چه مواردی را باید در نظر بگیریم؟ هاست و دومین چیست؟ طراحی سایت چیست؟ چه تفاوتی با هم دارند؟

به صورت کلی یک سایت اینترنتی از سه جزء تشکیل شده است:

  1. دومین یا اسم سایت
  2. هاست یا فضای میزبانی
  3. محتوا یا طراحی سایت

دومین

دومین یا دامین یا نام دامنه، اسامی مختلفی است که برای Domain name به کار میرود. در واقع دامین آدرس و اسمی است که به واسطه ی آن سایت شما در همه جای دنیا توسط همه افراد متصل به اینترنت در دسترس است. مثلا hostfa.com یک دامنه ی اینترنتی است.دومین از دو بخش تشکیل شده است. یکی اسم آن و یکی پسوند آن. اسم در ابتدا می آید و سپس با یک نقطه پسوند آن قرار میگیرد.مثلا com یا ir پسوند های متداول دومین هستند.هر دامین با پسوند آن در اینترنت منحصر به فرد است و اگر کسی دومینی را ثبت کند شخص دیگری نمیتواند آن را ثبت کند.
هر پسوند دومین توسط شرکت های خاصی که رجیستری (registry) نامیده میشوند ثبت میشود که خود این رجیستری ها توسط یک سازمان اصلی که icann نام دارد و وظیفه ی آن مدیریت نامها و آدرسهای اینترنتی است، نظارت و سازماندهی میشوند. این رجیستری ها معمولا خودشان مستقیما دامین را ثبت نمیکنند و به شرکتهای دیگری به نام رجیسترار (Registrar) نمایندگی میدهند که از طرف مشتری نزد آنها دامین ثبت کند. رجیسترار ها از رجیستری های مختلف نمایندگی میگیرند و میتوانند پسوند های مختلف را ثبت کنند. شرکتهای هاستینگ مانند هاستفا نیز معمولا با یک یا چند رجیسترار قرارداد دارند و دامین های مشتریان را نزد رجیسترر ها ثبت میکنند.
یک آدرس یا نام به تنهایی نمیتواند چیزی به بازدید کننده ارائه دهد. دومین فقط یک اسم یا آدرس یا شناسه است که باید به یک سرور یا سرویس دهنده متصل شود. در واقع وقتی شما دامینی را باز میکنید آن دامین شما را به سرویس که تعریف شده است متصل میکند. برای اتصال دومین به سرور از طریق Name Server یا DNS این کار انجام میشود و این تنظیمات از طریق پنل مدیریتی دامین توسط شرکت ثبت کننده دامین در اختیار صاحب دومین قرار میگیرد.

هاستینگ

در بخش قبل گفتیم که دامین برای اینکه کار کند باید به سرویس دهنده یا سروری متصل شود. هاستینگ به معنی میزبانی میباشد. در واقع آن سرویس دهنده ای که دامینتان را به آن متصل کرده اید هاستینگ شما است و شرکتهایی که این سرویس را ارائه میدهند شرکتهای هاستینگ نام دارند. شرکت هاستینگ به شما سرور یا فضایی ارائه میدهند تا بتوانید دامینتان را به آن وصل کنید.
این فضا یا میزبانی نیز انواع مختلفی دارد. مثلا در هاست اشتراکی، معمولا یک سرور اینترنتی بین مشتریان مختلف به اشتراک گذاشته میشود و هر کدام بر اساس شرایط خود میتوانند از منابع آن سرور مانند فضا و منابع پردازشی آن سرور استفاده کنند. یا این که در هاستینگ یا سرور اختصاصی، شرکت هاستینگ سروری را که در دیتاسنتر قرار دارد و همیشه به اینترنت پر سرعت متصل است را در اختیار شما قرار میدهد و شما میتوانید محتوای سایتتان را روی آن بارگزاری کنید. البته هاستینگ انواع مختلفی مانند وی پی اس، هاست ابری یا cloud hosting و ... نیز دارد که در مورد هر کدام میتوانید مقالات جداگانه را مطالعه کنید.
در مورد هاست اشتراکی معمولا از نظر نوع سیستم عامل دو نوع هاست وجود دارد. هاست لینوکس و هاست ویندوز. هاست لینوکس روی سرور با سیستم عامل لینوکس قرار دارد و هاست ویندوز هم روی سرور با سیستم عامل ویندوز. برای انتخاب یکی از این دو هاست باید ابتدا بدانید که قرار است محتوا و زبان برنامه نویسی هاست شما قرار است چه باشد. بیشتر زبانهای برنامه نویسی و سیستم های مدیریت محتوا که در بخش بعد به آن اشاره میکنید مانند php , wordpres, joomla با هاستینگ لینوکس سازگار میباشند و در واقع روی هاست لینوکس کارایی به مراتب بهتری دارند. اگر زبان برنامه نویسی سایت شما asp .net میباشد مجبورید از هاست ویندوز استفاده کنید. اما اگر هنوز برای طراحی سایت اقدام نکرده اید توصیه ما پرهیز از تکنولوژی های وابسته به ویندوز است. چرا که هزینه ی بیشتر و کارایی کمتری دارند. سیستم عامل هاست ربطی به سیستم عامل کامپیوتر و دستگاه شما ندارد و شما میتوانید با کامپیوتر ویندوزی یا حتی موبایل اندرویدی به هاست لینوکسیتان متصل شوید و آن را مدیریت کنید. در واقع شما مستقیما با سیستم عامل سرور کاری نخواهید داشت و نیاز به دانستن آنها ندارید و سیستم های مدیریت محتوا رابط بین شما و سرور خواهند بود.

محتوا

حال شما یک دامین و هاستینگ از یک شرکت هاستینگ گرفته اید اما وقتی سایتتان را باز میکنید چه چیزی نشان دهد؟ رکن اصلی یک سایت که بازدید کننده آن را میبیند محتوا است. شما باید محتوای سایتتان را روی هاستینگتان ذخیره کنید که بازدید کنندگان وقتی سایتتان را باز میکنند آن را ببینند.
برای اینکه بتوانید محتوای مورد نظرتان را روی سایتتان به شکلی بارگزاری کنید که بازدید کنندگان بتوانند آن را ببینند باید آن را به قالبی که توسط مرورگرهای وب مانند کروم و فایرفاکس قابل فهم است ذخیره کنید. این کار توسط طراحان سایت انجام میشود. در واقع طراحان سایت با صاحب سایت صحبت میکند و بر اساس نیاز و سفارش صاحب سایت آن را طراحی میکند و روی هاستینگ قرار میدهد.
برای طراحی سایت نرم افزارهای بسیاری وجود دارند که طراحان سایت از آنها استفاده میکنند. با یاد گرفتن استفاده از این نرم افزارها هر شخصی میتواند سایتش را خودش طراحی کند. البته کیفیت طراحی بستگی به تجربه و دانش طراح دارد اما در بسیاری از موارد نرم افزارها میتوانند کارشان را به شکل خوبی انجام دهند و یک سایت معمولی را طراحی کنند.
نرم افزارهایی هم با نام کلی "سیستم مدیریت محتوی" یا CMS (Content Manegment System) وجود دارند که کافیست آن را روی هاست تان قرار دهید و بتوانید با آن کار کنید تا محتوای سایتتان را به بازدیدکنندگان ارائه دهید. از جمله نرم افزارهای معروف مدیریت محتوای میتوان به جوملا و وردپرس اشاره کرد. در مورد هرکدام از آنها میتوانید جستجو کنید و منابع بسیاری برای هریک بیابید.

 

جمع بندی

در این مقاله با اصول و عجزاء کلی یا سایت اینترنتی آشنا شدیم. ما در هاستفا خدمات دومین و هاستینگ را ارائه می‌دهیم و برای محتوا شما می‌توانید خودتان اقدام کنید یا یک طراح را استخدام کنید. برخی طراحان خودشان هاستینگ هم ارائه می‌دهند و برخی از هاستینگ‌ها هم خودشان خدمات طراحی هم ارائه می‌دهند. اما این دو هرکدام تخصص خاص خود را نیاز دارد و طبق تجربه‌ی ما، بهتر است که برای هر کدام از شرکتی که دارای تخصص مربوطه است استفاده کنید و اگر همه کار را به یک شخص بسپارید، ممکن است در آینده به خاطر عدم دانش کافی در یک زمینه، کل سایتتان با مشکل مواجه شود. اما اگر هرکدام را از شرکت‌های متخصص تهیه کنید، اولا که معمولا با مشکلات کمتری مواجه می‌شوید. ثانیا در صورت بروز مشکل می‌توانید به راحتی از شرکت دیگری برای آن زمینه استفاده کنید. مثلا اگر از طراحی سایتتان راضی نبودید میتوانید آن را تغییر دهید و چون هاست و دامین در اختیار خودتان است به طراح وابسته نیستید. و یا اگر هاستینگ سایتتان مشکل داشت می‌توانید به راحتی هاستینگ سایتتان را تغییر دهید و طراحی سایت وابسته به هاستینگ نیست.

هرگونه بازنشر این مقاله تنها با ذکر منبع (هاستفا) و لینک به آن و بدون حذف لینکهای آن مجاز است.

  • هاست, دومین, دامین, دامنه, طراحی سایت, hosting, domain
  • 2 کاربر این را مفید یافتند
آیا این پاسخ به شما کمک کرد؟

مقالات مربوطه

پرداخت آنلاین وجه سفارش

برای پرداخت سفارشات خود میتوانید در بالای فاکتور گزینه پرداخت آنلاین را انتخاب نمایید و پرداخت...

راهنمای پرداخت اینترنتی

پرداخت اینترنتی چیست؟پرداخت اینترنتی به پرداختن پول از طریق اینترنت، در قبال دریافت کالا یا خدمات...

نحوه تمدید دامین

برای تمدید دامینهایتان قبل از صدور صورتحساب اتوماتیک یا در هر زمانی میتوانید پس از ورود به حساب...

تغییر نسخه پی اچ پی به php 5.6 و php 5.3

برای تغییر نسخه ی پی اچ پی پیش فرض سایتتان به php 5.6 در سرویسهای دایرکت ادمین ، میتوانید از مسیر...

فعال کردن SSL رایگان

هاستفا برای تمامی مشتریان سرویسهای میزبانی خود ، امکان استفاده از SSL رایگان را فراهم نموده...

Powered by WHMCompleteSolution